Vineri: Dacă nu ar fi murit Isus…??

E vinerea în care Dumnezeu a luat bătaie de la oameni! Ce religie se mai poate lăuda cu așa ceva?? Fiul lui Dumnezeu cu spatele brazdat până-n hipodermă de bicele romane… Nu a existat în favoarea sa prezumția de nevinovăție, avocat sau drept la replică. A fost adus la Pilat de iudei ca să fie lichidat înainte de Paștele evreiesc, mișelește. Probabil nu a avut parte de nicio o oprire (nu șapte cum apar pe Drumul Crucii), ci a îndurat toată ura umană. Crucea, în sine e dizagreabilă, nu e asa finisată și netedă cum apare în poze sau icoane. Doare!

E vinerea în care, fără mandat legal, a fost răpit de cohorta condusă de Iuda trădătorul care sărută și tradează cu o față senină. E vinerea în care a fost vândut de prieteni – toți și-au luat tălpășița în Ghetsemani. Luat și dus la Tribunal noaptea, pe bâjbâite, când, procesele normal se țineau ziua. Târât în pretoriu, nu în public. Gloata ce scanda Răstignește-L a fost adunată mai târziu… Până atunci – avem noi o vorbă – de la Ana la Caiafa…

E vinerea în care Dumnezeu în carne și oase este judecat și condamnat nu pentru ce a făcut, ci pentru ce este El! Oamenii nu îl vor pe Dumnezeu aproape. L-ar băga în mormânt, l-ar închide în peșteri, l-ar sigila undeva… Când spui Dumnezeu în sus, Dumnezeu în jos, toată lumea te salută. Dar, când pomenești Isus Cristos toți te vor face sectar. Vor râde de tine. Un Dumnezeu care moare nu e dorit de nimeni. Acum 2000 de ani l-au pus și în mormânt sigilat… Dar nu a ținut sigiliul!

Dar, dacă nu ar fi murit Isus Cristos?

Nu mai exista nici Învierea. Nici a Lui, nici a noastră. Muream și gata, totul se termina la groapă. Dar așa…

Nu aveam niciun scop în viața aceasta. Eram ca purtați de la Ana la Caiafa de trendurile lumii acesteia…

Nu realizam ce înseamnă sacrificiul Suprem! Ce înseamnă să îi iubești pe toți, cu tot ce ai!

Ne chinuiam încă să atingem vreo treapta nemuririi, sperând că într-o zi vom fi Nirvana sau ZEN!

Isus Cristos a fost singurul lider religios care a avut puterea să își dea viața și să o ia înapoi, prin înviere!

Moartea rămâne temelia creștinismului, iar învierea – primul etaj!

Lasă un comentariu aici