Va fi vreodata sfarsitul lumii? 3 ipoteze posibile – Intrebari populare de pe Google

Poate ca de multe ori ai urmarit stirile sau evenimente din viata reala si ti-ai pus o intrebare de genul: se poate si mai rau? sau: cat ne mai rabda Dumnezeu pe pamantul asta? Sau: oare chiar vine sfarsitul, adica se va termina totul intr-o buna zi? Sau se vor naste si vor muri oameni la nesfarsit? asa cum ne intreba cineva intr-un comentariu la un video precedent… Bună întrebare!

Ei bine, sunt doar 3 variante cu privire la acest subiect.

1.Nu va fi niciodata sfarsitul lumii! Se nasc generații, mor altele. Venim pe lumea asta, trăim – fiecare cât poate – iar apoi plecăm, așa cum am venit. Nu există niciun scop, nu este nicio finalitate. Suntem doar niște animale cu inteligență sau un fel de Sophia, dar nu din metal. Am apărut din neant și mergem spre nicăieri. Suntem într-un vacuum de timp și spațiu, așa cu nu prea contează ce faci cu viața ta! Carpe diem!

2.Traim sfarsitul lumii o dată la câteva decenii și renasteri succesive! Lumea are mai multe sfarsituri repetabile, o ciclicitate eterna! Tot la câțiva ani moda se schimbă și revine la chestiile vintage, lupta pe mandate prezidențiale e tot la 4 sau 5 ani, oamenii au tot aceleași vicii de când lumea, doar formele se schimbă, Imperiile apar, se dezvoltă, ating un apogeu, după care se prăbușesc…ș.a.m.d. Totul pare să fie format din sfârșituri consecutive și renașterile care urmează după ele.

3.Va fi un sfarsit al lumii! Si s-ar putea sa traim chiar ultimii ani ai acestei existente fizice, ultimele decade. Biblia spune ca inainte sa vina sfarsitul lumii vor fi o multime de catastrofe si fenomene care pericliteaza viata omului, mai dese si mai puternice ca oricand: incendii (vezi ce s-a intamplat in Australia recent), cutremure (peste tot), tsunami-uri (prin Indonesia si în largul SUA la ordinea zilei), sa nu mai spunem de razboaie (in Orient), foamete, boli si epidemii la nivel global. E adevarat, astea sunt de cand lumea, dar in vremurile noastre (in care tehnologia e mai avansata ca oricand), totusi nu le putem stopa, si chiar daca le prognozam, tot ne lovesc, sunt tot mai dese si fac tot mai multe victime.

Deci, va avea lumea asta vreodata un sfarsit? Nu/ Da, mai multe/ Da, unul si bun.

Eu merg pe varianta nr. 3. E naturala, e logica, e biblică – orice lucru are un inceput si … un sfarsit. Are un scop. Se indreapta spre ceva. Nici Pamantul nu e etern! Nici noi (abia daca mai ajungem la 70-80 de ani). Nici ideile și teoriile noastre… cu privire la sfarsit. Asa ca nu iti pierde vremea construind bunkere si strangand conserve pentru scopuri post-apocaliptice. Mai bine investeste in valorile eterne, in cele care raman si dainuiesc…

Lasă un comentariu aici