Tragedia din Caracal

Așa ceva parcă ți-e dat să vezi doar în filmele de groază americane cu psihopați criminali. Unele dintre ele au happy-end însă… Ceea ce i s-a întâmplat Alexandrei în acest weekend în inima Mun. Caracal e de nedescris în cuvinte! Răpită cu taxi ambulant, sechestrată, violată, omorâtă și incinerată!!

Asta se întâmplă când, vecinii știind că ești un tip violent, un cetățean ciudat comportamental, care trăiește în mizerie de cocină și ascuns după garduri de 3 metri, nu își pun nicio întrebare. Nu se ocupa cu nimic toată ziua, vindea diferite bunuri în târg, spune tanti Nina. (Ce vindea – cerceii victimelor??)

Asta se întâmplă când judecătorul emite ordonanțe care intră în vigoare DOAR de la o anumită oră, considerând probele obținute în afara intervalului orar scris pe mandatul de percheziție nule. Adică, dacă cineva din întâmplare ar fi găsit oase umane incinerate înainte de ora 6.00 dimineața, nu ar fi intrat la probe??

Asta se întâmplă când aplici prost principiul nimeni nu este mai presus de lege! Ba există ceva mai presus de lege – VIAȚA! Și asta spune și Constituția (art. 27) – că se poate interveni forțat (fără niciun mandat) când viața cuiva este în pericol… Polițiștii ori au mâncat semințe în fața porții ca să nu adoarmă – în frunte cu Procurorul -, ori au fost de-a dreptul inconștienți!

Asta se întâmplă când sistemele care ar trebui să ne apere dorm în post. 18 ore le-au luat celor de la STS (după 5 apeluri disperate ale fetei) până să localizeze un amărât de telefon. Al cincelea apel a fost fatal!

Asta se întâmplă când elimini transportul judeţean din sfera serviciilor publice. La finele lui iunie 2019, Executivul a adoptat o Ordonanţă de Urgenţă (OUG nr. 51/2019), prin care a decis acest lucru, la presiunile preşedinţilor de consilii judeţene, sub motivaţia că bugetul nu le permite să susţină serviciul de transport. Așa că, serviciul ia-mă nene a înflorit, chiar dacă cei de la ocazie sunt luați de șoferi psihopați criminali… Alexandra și Luiza au plătit cu viața!

Ca de obicei – similar tragediei de la COLECTIV -, au fost multe demisii (șeful STS, prefecți, subprefecți, șefi de servicii, etc), practica de dat vina unul pe celălalt, investigații care mai de care mai siropoase și titluri atractive în presă, dar boala noastră națională rămâne LIPSA PREVENȚIEI! Întotdeauna intervenim după ce se întâmplă o tragedie, nu suntem în stare să o prevenim…

Cine e de vină pentru tragedia(/iile) din Caracal? Doar criminalul Dincă? Nu! Noi toți: cei care votăm incompetenți în funcții publice, care mai apoi emit hotărâri și ordonanțe ce îngreuiază procesul de anchetă și cel penal (curmând vieți), cei care se joacă de-a siguranța cetățeanului la telefon, cei care sunt mai interesați de păstrarea unei funcții decât de salvarea unei vieți, etc…

Astăzi este Ziua Internațională de Combatere a Traficului de Persoane. E bună, dacă schimbă ceva, dacă se face ceva pentru cei traficați și trimiși în Bulgaria, peste Dunăre, sau oriunde în Europa, la muncă… Dacă nu, e doar o liniștire a conștiinței. (Ce poți face tu? Poți trimite acest articol altora – poate se mai deșteaptă cineva…)

Românii nu au nevoie de delicioasele știri de la ora 5. România are nevoie de Dumnezeu!

Comments

  1. Andraș Traian Răspunde

    Gura păcătosului adevăr grăiește. Dumnezeu sa ne binecuvinteze în toate.

Lasă un comentariu aici

%d blogeri au apreciat: