În loc de: „La mulți ani!”…

Vreau să îți spun un secret despre anul 2021, dar pe care, oarecum, îl cunoști:

Va fi la fel de scurt, chiar dacă noi îl vedem lung în prima zi a lui. Ne vom zbate, vom continua să purtăm măști (de un fel sau de altul) și vom tânji din nou după zile libere, weekend-uri și vacanțe early-booking. Însă, vreau să îți las mai jos o definiție a unei vieți de om – nu a unui an, ci a unei vieți întregi! – definiție pe care ne-a lăsat-o un om înțelept, inspirat divin, acum 3000 de ani:

Dumnezeule, Tu ai fost refugiul nostru generații la rând, înainte ca să se fi ridicat munții și înainte ca Tu să fi plăsmuit Pământul – pentru eternitate Tu ești Dumnezeu!

Tu îl readuci pe om în țărână și îi spui: “Întoarce-te la locul tău!” Da, 1000 de ani sunt ca ziua de ieri trecută și ca o oră scurtă din noapte. Tu îi mături pe oameni ca prin somn, căci ei sunt ca iarba ce răsare dimineața: deși se ridică la răsărit, până seara este veștejită și se usucă, pentru că trece iute!…

Deși anii noștri ajung la 70, – iar pentru cei mai puternici – chiar la 80 de ani, mândria lor e doar trudă și necaz, pentru că trec în viteză, iar noi zburăm. Dar cine realizează cu adevărat puterea mâniei Tale și reverența pe care o insuflă mânia Ta??

Ajută-ne să ne numărăm bine zilele vieții, ca să dobândim o inimă înțeleaptă!

(Psalmul 90 – traducere proprie din limba ebraică)

În loc de banalul “La mulți ani!”, vreau să îți urez “Numără-ți bine zilele vieții tale!” și va fi ferice de tine! Vei fi înțelept! Vei trăi cu scop în 2021, nu doar vei supraviețui…

Lasă un comentariu aici