Gânduri la ceas aniversar…

Am împlinit 26! După statisticile legate de speranța de viață actuală a românilor, astăzi am trecut de prima treime din viață. Asta în cel mai fericit caz! Soția mi-a pregătit un mic tortuleț (de carantină, spune ea), cu lumânări pe care să le suflu și să îmi pun o dorință. Ca în filmele americane cu copii răsfățați… Stiți ce dorințe mi-am pus?

Să trăiesc o viață mai altruistă. Nu atât să mă pun eu pe mine în centru, ci pe ceilalți. Să pot să imi jertfesc din timpul meu soției, copilului (nu să îl expediez cu tableta în mână), vecinilor sau oricui are nevoie.

Să rămână ceva în urma mea. Ieri a fost înmormântată o cunoștință, iar în necrolog s-au enumerat atâtea lucruri în care a fost implicată persoana respectivă…, atâția oameni ajutați și atinși de viața ei… Înțelepciunea ebraică ne spune că celor morți și pomenirea li se uită. Așa că măcar investiția în oameni să rămână!

Să îmi lărgesc orizontul de la: o casă spațioasă, o mașină bună, o slujbă bine plătită, la o slujire a celorlalți fără a aștepta nimic în schimb. Să îmi scot din vocabular fraza mie ce îmi iese sau da, că și ei ne-o ajutat… Adică, aproximativ ce ar face și Cristos dacă ar trăi în sec. XXI la periferia Sibiului…

Să îmi îndeplinesc scopul pentru care Creatorul a decis să mă mai lase un an pe acest pământ. Chiar dacă uneori tind să spun că știu eu ce trebe! De fapt, El știe mai bine: ce, de ce, cât și când…

În urmă cu 5 ani spuneam că doresc să trăiesc viața din plin! Să fac de toate câte puțin, să nu mă specializez pe ceva și să pierd micile bucurii ale vieții (știu – clișeu). Astăzi îmi doresc același lucru, dar cu orientarea spre exterior, neegoistă… Vreau să folosesc mai mult camera din spate a telefonului decât cea frontală (selfie – nici nu îmi place cum sună, prea egocentric…)

Am suflat în lumânări… Depinde de mine dacă se va îndeplini dorințele sau dacă se vor evapora ca fumul de pe glazura tortului… 26! totul trece rapid.

Lasă un comentariu aici