Există viață după CORONAVIRUS?

Cine s-ar fi gândit că în timpul artificiilor de Revelion 2019, undeva, într-o regiune chineză, se prepara o pandemie? De origine suspectă, cu iz de mutație liliacească, acest virus a s-a extins în Orient și, de o lună, a ajuns aerian și naval și la tocul cizmei italiene.

Ce este interesant este exodul invers al românilor din Diaspora… S-ar fi gândit Ceaușescu că, după 30 de ani de la revoluție, românii vor forța granițele țării (ca să intre, nu să iasă)? Dacă tot e să moară, măcar să moară acasă, nu-n Italea – patriotic gând!

Dar nu ni s-a îndeplinit o dorință? Nu am ieșit noi în stradă deunăzi și am aclamat: vrem spitale, nu catedrale! Ei bine – s-a făcut după plăcerea noastră. Avem spitale! Și sunt pline, iar bisercile și-au închis porțile de astăzi, pentru siguranța enoriașilor.

Problema a fost cu aprovizionarea. Dacă acum vreo 10 zile bătaia era pe conserve, pe baxuri de făină și pe mălaiul din Penny, zilele trecute s-au golit rafturile de spirt Mona, dezinfectante și… hârtie igienică (la ofertă, din Lidl). Semn că românașii s-au trezit – important e nu doar să mănânci, ci să o faci cu mâinile curate, iar apoi să ai cu ce să te ștergi…

Important e oportunismul si a ști să faci bani chiar și din piatră seacă (a se citi tusă seacă). Ce s-au gândit comercianții? La primele semne de import viral, au scumpit măștile medicinale de protecție exponențial! Dacă vrei să reziști valului, plătește! – mesajul de pe emag și celălalte site-uri online cu stocuri epuizate.

Mă întreb dacă ne izolează pe toți la domiciliu, timp de 3 săptămâni, oare ce-om face? Ne reînnoim abonamentul la Netflix? Sau punem mâna pe o carte… Vom pierde timpul pe nimicuri, pe somn ziua-n amiaza mare sau ne vom pregăti de apropierea sărbătorii care a distrus cel mai negru virus, păcatul – Paștele…?

Presimt că ce s-a întâmplat recent e doar începutul… I-au pus numele COVID-19, probabil ca să ne obișnuim cu versiunile care vor urma… Iphone 10, 11 – COVID-20, 21. Cine știe ce ne mai paște la toamnă??

Însă, apostolul Pavel ne transmite: dacă numai pentru aprovizionarea temporară cu alimente și teama de gripă ți-ai pus speranța în Dumnezeu, atunci ești cel mai nenorocit dintre toți oamenii!
Există viață după CORONAVIRUS!

Comments

  1. ioansperling Răspunde

    Suntem cam de o parere!
    (Am gasit comentariile dar nu buton de urmarire)

Lasă un comentariu aici

%d blogeri au apreciat: