Drumeție în natură (39) – Pe Muntele Roșu din masivul Ciucaș [culmea Zăganu-Gropșoarele, 1883m]

Am ales un traseu jumatate urcare – jumatate creasta. Incercam sa gasim bujorul de munte, dar ploile din luna iulie l-au ars si l-am gasit doar in editie limitata!

Traseu: Cabana Muntele Rosu (Silva) – spre La Rascruce – creasta – Vf. Gropsoarele – Vf. Zaganu – retur

Comments

  1. Maria Răspunde

    Înclin să cred că porunca a doua din decalog a dat-o Domnul, nu ca să o întărească pe prima, cea dintâi poruncă fiind foarte clară „să nu ai alți dumnezei” și neavând nevoie de o repetare. Domnul a zis „să nu-ți faci chip cioplit” și s-a referit la persoana a doua, adică „ție”, să nu îți faci ție chipul cioplit, adică să nu îți cioplești propriul chip! Deoarece, acesta, adică chipul este făcut după „chipul și asemănarea lui Dumnezeu”. De aceea se face referire și la „asemănare”, zice „nici altă asemănare”. Pentru că omul este după „chipul și asemănarea” lui Dumnezeu.
    Această poruncă interzice schimonosirea propriului chip a omului (tuns, vopsit parul, tuns barba, ras pe față, vopsit părul, vopsit ochii, buzele,obrajii, etc – modificări aduse chipului original – o ofensă adusă bunului Dumnezeu ) la care oamenii se închină zilnic.
    Să mă iertați dacă greșesc și să mă îndreptați cu explicația corectă.

Lasă un comentariu aici

%d blogeri au apreciat: