Creștinii – niște copii…?!?

La un moment dat, Isus Hristos le spune oamenilor Dacă nu vă veți face ca niște copilași, cu siguranță că nu îl veți vedea pe Dumnezeu… Ce a vrut oare să zică? Mulți speculează, unii filosofează, alții o consideră o metaforă. Eu o iau așa cum a spus-o Mântuitorul: nu ești ca un copilaș și nu te comporți ca el? – poți să uiți de Rai… De ce?

Pentru că cel mic este dependent de părinți. El știe că nu poate fără, în lumea asta grea și dureroasă, până ajunge și el mare. El are toată încrederea că tata se ține de cuvânt, că ce promite, împlinește. Că nu îl dezamăgește sau părăsește niciodată. Doar când merge la serviciu… De-asta locul copiilor e lângă îngerași…

Pentru că piticul nu are măști. Nici în pandemie, nici înainte, nici după… Noi le avem atârnate de oglinda retrovizoare, le purtăm în buzunar și ni le punem de formă în magazine, că trebe, nu că avem încredere în bariera lor. Copiii sunt sinceri, fără perdea, fără figuri, șmecherii și vorbe cu dublu înțeles. De-aia e plin cerul de ei…

Pentru că ei se bucură cu adevărat de viață. O trăiesc din plin! Fără griji, facturi și rate, anexietăți și depresii, accidente sau despărțiri sfâșietoare… Pentru ei, cei care au plecat de pe acest pământ au mers într-un loc frumos, în care, noi adulții, de multe ori nu mai credem… Ne-am făcut rădăcini prea adânci pe acest pământ și aripile ni le-am smuls. Pană cu pană, an după an. Agnostici!

Pentru că un prunc iubește autentic! Nu cu un scop, nu pentru că / când se simte iubit, ci pur și simplu iubește! Nu doar pentru cadoul de ziua lui, nu pentru foloase materiale și în niciun caz pentru că trebuie. El vrea, e natural… De ce pe parcurs de câinim, devenim pur egoiști și ne îngustăm inima la cât e necesar…?

Am ajuns la concluzia că în unele privințe ar trebui să redevenim copii (dragoste, sinceritate, credință, bucurie), iar într-altele ar trebui să încetăm a mai fi copii (invidii, egoism, statul pe banii părinților până la 35 de ani, ipocrizie ș.a.m.d.)

Copiii sunt o lecție pentru noi, creștinii adulți! Nu doar de 1 iunie!

Lasă un comentariu aici