Beneficiile izolării sociale

Orice monedă are două fețe. Cap și pajura. Sau fața si reversul. Din orice situație, împrejurare și stare putem fie să ne alegem cu beneficiile, fie să gustăm roadele amare ale reversului. În această perioadă de izolare socială națională, vei putea să:

Descoperi liniștea și calmul de a fi doar tu (și încă 2-3 membri ai familiei în jurul tău). Vei putea să îți răspunzi la anumite întrebări care îți bântuie mintea de ani de zile și de care nu ai timp niciodată… Uite că acum ai! Adică, acum, ai putea să ștergi praful în mintea ta. Sau, în această liniște nu îți vei găsi locul, nu îi vei vedea rostul și o vei acoperi cu emisiuni de showbiz, cu muzică dată tare, care să îți tranchilizeze frământările…?

Redescoperi plăcerea și bucuria de a fi înconjurat de cei dragi. Afli bucuria de a da în mintea copiilor, de a te angrena în activități comune. De a face lucrurile împreună, lucru ce nu îți prea reușește după programul de lucru de peste săptămână. Vi obosit acasă și, oricum, fiecare e cu treaba lui… Sau, copiii pe tabletă, tu – pe telefon, până trebuie să vă puneți la somn…

Faci curățenie generală în toată casa. (Ăsta e aspectul cel mai pragmatic). Vei găsi anumite poze și amintiri vechi, de care să te bucuri și să le comemorezi cu cei dragi. Probabil, îți vei găsi și pașaportul și alte diplome și acte și garanții, după care, când ai avea nevoie în viitor nu le-ai găsi altfel… Faci curat și în suflet! Sau, dimpotrivă, îți vei permite să stai în mizerie, căci, oricum, nu vine nimeni în vizită.

Experimentezi faptul că te poți înțelege armonios cu soția, chiar dacă stai toată ziua acasă. Lucrați împreună la aprofundarea relației voastre și vă bucurați de diferențele și modul de completare frumos, chiar în intervalul de lucru orar 8.00-16.00. Sau, veți lăsa să intervină tot felul de vulpițe în via voastră, prostii din care să vă certați cât e ziulica de lungă? Că și-a lăsat cana de cafea goală pe biroul unde lucrează de acasă, că nu ți-a aranjat prosopul în baie după ce l-a folosit…

Deci, ce alegi? Beneficiile izolării sociale? Sau pajura riscurilor ce sună a eșec la domiciliu?

Cineva spunea că, toamna asta, vom avea mulți copii născuți și multe divorțuri…

Lasă un comentariu aici