Bebeluși versus câini, pisici și alte vietăți

Cum a dat iarna peste țara noastră mai serios am putut să asist, din nou, la parade cu căței. Pe bulevard, îmbrăcați cu hăinuțe pentru patrupede, de bumbac, plimbați de stăpân cu eleganță… Pe lângă ei, copiii străzii arată chiar caraghioși: pe trotuar, zgribuliți de frig, fără haine groase și cerșind milă.

Trăim vremuri când cabinetele veterinare sunt tot mai multe, în fiecare cartier cel puțin câte unul, cu livrarea serviciilor imediat, cum ai intrat pe ușă. De cealaltă parte, saloanele spitalelor pediatrice sunt arhipline, la doctorul de familie mamele stau la coadă și câte 3 ore (cu programare). Nu mai amintesc diferențele între Centrele/Adăposturile de Animale și Orfelinate…

Mulți câini, multe mieunate o duc mai bine ca mulți copii din Românica noastră. Au masă asigurată (Pedigree, nu oase), au haine, un culcuș cald, atenția stăpânilor în fiecare seară. Părinții copiilor sunt ori in Spania sau Germania, ori au două job-uri, ori muncesc de dimineața până seara pentru a oferi condiții (aproape) decente pentru micuții lor. Timp de calitate petrecut cu copiii? Nu mai există…

Adevărul e că animalele au mai multe drepturi astăzi decât copiii. Un Beagle trebuie salvat imediat la gestație, ca e de firmă, dar mamelor de o anumită culoare sau rasă ori statut social li se bagă pe gât varianta avortului. [„Nu doare, e rapid și ai scăpat! Hai, repede…”] Și multora dintre ele asistentele hâde și comuniste li se adresează cu apelativul cățea. Ce coincidență!

Fă un exercițiu de imaginație și gândește-te cum va arăta lumea dacă trendurile continuă… Imaginea de sus e grăitoare: 2 mame își țin puii în brațe și vorbesc despre „creșterea” lor, probabil.

Dacă tot vrei să faci un bine, adoptă un copil! Câinii se descurcă și pe stradă… (Reciproc, nu).

Lasă un comentariu aici