Angajatele full-time

Majoritatea oamenilor petrec, în medie, câte 8-9 ore la locul de muncă. Pe voi vă numesc casnice! Și presupun că voi aveți foarte mult timp liber… De fapt, voi sunteți singurele care nu aveți program limitat de muncă. Voi lucrați full-time– în adevăratul sens al cuvântului. Vă îngrijiți de toate și de toți…

De casă. Că este mică sau mare, pe un etaj sau două, sarcina voastră este să o păstrați curată, aranjată și, eventual, împodobită(de Crăciun). Aspirator, mop și lavete în dotare, aproape zilnic… Cei mici vă și ajută să aveți spor!

De masă. Minim 3 mese să aibă toți membrii familiei – acasă sau la pachet. Desigur, ținând cont de alergiile copiilor și de pretențiile soților… Dacă mai urmați și o dietă, lucrurile sunt mai dificile. Poate locuiți și cu părinții/socrii sau îngrijiți de un octogenar – lucrurile se complică enorm.

De copii. Cu primul e mai frumos, totul e nou și interesant. Un fel de Surprize, surprize!,dar fără Andreea Marin. De la al doilea, situația este mai grea, iar la următorii – rutină și iar rutină. Doar anii și clasele școlare se modifică, nevoile rămân aceleași, dar se amplifică. Și se multiplică! Ah… până la a crește copii, aveți de dus întâi o sarcină timp 9 luni – uneori multiplă…

De facturi. Și cumpărături. Și drumuri prin oraș cu hârtii și alte chestii birocratice – care se rezolvă până la amiaz, deoarece programul scurt al bugetarilor îl împiedică pe soț să le rezolve după ce iese de la serviciu.

De restul… Tot ce nu am inclus aici și are legătură cu voi, ca matroane ale căminului.

De cele mai multe ori, nu mai aveți timp și pentru voi…

Nu sunt misandru sau adept al mișcării feministe, dar…

Respect, mămicilor!

Lasă un comentariu aici